Via Transilvanica este un proiect turistic ințiat de frații Alin și Tibi Ușeriu. În anul 2018, ei au început amenajarea unui traseu de picior sau de bicicletă, care va uni nordul cu sudul României.
Lungimea finală a traseului va fi de 1400 km de la Putna, la Drobeta Turnu Severin.
Acum, traseul a ajuns și pe teritoriul comunei noastre.
- Fiecare kilometru este marcat cu borne din andezit, pe care sponsorii au plasat desene, sigle, însemne reprezentative ale zonei în care au fost amplasate. Nici o bornă nu seamănă cu cealaltă.
La fiecare intersecție este un indicator, iar din 50 în 50 de kilometri este un semn alb, cu un T roșu, care indică direcția.
- În zonele frecventate de animale sălbatice sunt montate panouri de avertizare pe care este marcată și ora după care nu trebuie să mai rămâi în zona respectivă.
- Autorii proiectului încearcă să asigure cazare la fiecare 25 km distanță fie prin promovarea structurilor existente sau prin construirea unor spații noi sau reabilitarea caselor vechi.
Toate acestea sunt înscrise în Ghidul Via Transilvanica, pe care turiștii îl pot descărca de pe Ghidul Drumețului pe Via Transilvanica
Pe teritoriul comunei Sălașu de Sus, ca și pe teritoriul comunelor învecinate, Via Transilvanica unește cele mai importante obiective turistice din zonă: Curtea nobiliară Sălașu de Sus, Cetatea Mălăiești, Cetatea Colț, Biserica Colț, curtea cnezială Kendeffy, Situl arheologic Sarmizegetusa Ulpia Traiana și mai departe până la malul Dunării.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.