Destinatie turisitca - Tara Hategului

Produse locale

Brand-ul local
VIRȘLI DE SĂLAȘ

Virșli de Sălaș sunt produsul specific comunei Sălașu de Sus, cunoscut în târgurile din întregul Ardeal și menționat în documente încă de la 1870.

Numele lor a fost preluat de la bavarezul ”Würstchen” și adaptat limbii române, devenind ”virșli”. 
Priceperea virșlarilor din Sălașu de Sus, a adus de-a lungul anilor atâta notorietate produsului lor încât a devenit un brand local certificat de Ministerul Agriculturii ca Produs Tradițional Atestat.

Amestecul subtil din carne de oaie și carne de capră, bine condimentat, este supus unui proces unic de coacere simultan cu procesul de afumare ceea ce le conferă o textură unică și un gust inegalabil.

VIRȘLI DE SĂLAȘ

În comuna Sălșu de Sus, aproape în fiecare gospodărie se practică din tată în fiu tradiția preparării virșililor.
Dintre toți se remarcă două familii care au transformat tradiția într-o afacere prosperă.

VICTORIA MEATHOUSE
din Sălașu de Jos

Suntem producatori de virșli și mici din 1991.
Păstrăm tradiția asa cum am învatat-o de la bunici.

Dacă doriți sa adaugați o notă de unicitate meniului dumneavoastra, cu un produs tradițional, foarte cunoscut în România, care are o tradiție de sute de ani, nu ezitați sa ne contactati pentru o ofertă personalizată.

Folosim ingrediente de cea mai bună calitate, iar produsul este fabricat după tradiție. 100% carne.

Pentru mai multe detalii despre procesul de productie si ingrediente, puteti viziona filmulețul realizat pentru TVR1, care se gaseste pe pagina noastra.

Onorăm comenzi și pentru restaurante, pensiuni sau magazine din județul Hunedoara, Alba și Cluj.

Locații: piața Hațeg, Petroșani și Hunedoara.

LA VIRȘLERIE – Salașu de Jos, jud. Hunedoara
Telefon : 0752 552 458
e-mail: victoriaprodcom2006@gmail.com
Pagina web: victoria-meathouse.ro

CUPTORUL CU VIRȘLI
din Sălașu de jos

Povestea Fainrodicuța a început acum 2 ani în localitatea Sălașul de Jos, judeţul Hunedoara, ca o mică afacere de familie.
S-a dat astfel startul unui maraton al evoluţiei, iar ceea ce părea a fi un debut optimist s-a dovedit un gest chibzuit şi curajos.
Fiecare realizare a reprezentat un nou capitol din povestea noastră, o afacere promiţătoare, dezvoltată cu ajutorul pasiunii și priceperii strămoșilor nostri din Sălaș.
…. Plini de viață, testăm, dezvoltăm și povestim împreună doar de bine, la Fainrodicuta, acasă.
În cuptoarele de caramidă, se păstrează secreta rețeta celor mai bune produse tradiționale, ecologice din Romania.

Dedicăm povestea noastră tuturor celor care pun preţ pe sănătate, traditii, cultura, calitate, respect şi responsabilitate ecologica.

Adresa noastră:
Sălașu de Jos, nr.90, jud. Hunedoara

tel.: 0720 960 737
e-mail:  
amretezat@gmail.com

MAI MULT DECÂT VIRȘLI…

Acesta este ”Meniul zilei”, pentru omul venit să lucreze la câmp, pentru plugari, pentru drumeții aflați în trecere, pentru cei care apreciază mâncarea simplă, cu gust, sănătoasă, oferită cu dragoste și generozitate.

Dar…. este bine să încercați și alte mâncăruri deosebite din cămările sălășenilor.

Nici plăcinta înfuriată, umplută cu brânză sărată, nu poate fi ocolită. Este capcana în care poți nimeri dacă mănânci prea multe și apoi privești cu neputință la bucatele care vor urma.

Află povestea bobului de grâu, din câmp până la pâinea noastră cea de toate zilele.
Descoperă istoria cerealelor antice de la domesticirea lor și până la varietățile moderne.

eco ruralis

Învață despre tipurile de cuptoare pentru copt pâinea, de la cele folosite în antichitate, până la cele de ultimă tehnologie.

eco ruralis

Descoperă meșteșugul pâinii tradiționale și invață să faci pită ca pe vremuri! Participă la atelierele noastre practice si petrece câteva ore, plămădind pâine cu maia, lipii, pizza sau focaccia.

eco ruralis

Turtita-Fermecata_logo

ATELIER DE PÂINE

Sat Râu Alb 20, Comuna Sălașu de Sus
tel. 0727 733 828, e-mail: iulian.dutu@yahoo.com
>>> blog

Putem organiza ateliere interactive pentru copii sau adulți, cu ocazia diferitelor evenimente: petreceri, tabere, team-buldings sau pur și simplu pentru relaxare și pentru a deprinde tainele acestei îndeletniciri.
Atelierele pot avea diverse teme, în funcție de preferințele participanților:
– pizza & focaccia
– pâinea cu maia pentru oameni ocupați
– un aluat = mai multe produse, etc.

Turtița Fermecată
ATELIERE ÎN PERIOADA VERII: 1 mai - 30 septembrie

Pot participa maxim 6 persoane, durează 2-3 ore, se oferă degustare de produse de panificație, participanții primesc maia pe care o pot lua acasă pentru a-și plămădi propria pâine.
Trebuie rezervare prealabilă, cu cel putin 24 de ore inainte de data desfășurării evenimentului.

Formular pentru programare vizitare atelierul de pâine

Formular pentru programare vizitare atelierul de pâine

Formularul acesta ne ajută să pregătim din timp vizita dumneavoastră pentru aputea să beneficiați de cele mai bune condiții

Scrieți de câte persoane veți fi însoțit/ă

PROGRAMAREA DUMNEAVOASTRĂ NECESITĂ CONFIRMARE
Veți primi pe e-mail confirmarea solicitării dumneavoastre.

Datele dumneavoastră personale ajung exclusiv la proprietarii atelierului de pâine și sunt în responsabilitatea lor. 

Politica de confidențialitate a portalului de turism

Acordul de preluare a datelor personale

Noutăți

Vă mulțumim pentru interes!
Din respect pentru timpul dumneavoastră vă transmitem programul când Turtița Fermecată primește oaspeți:

  • De Luni până Vineri de la ora 00:00 la 00:00
  • Sâmbătă de la ora 00:00 la 00:00
  • Duminică  de la ora 00:00 la 00:00

Alte anunțuri

  •  

>>> actualizare

Afinăria MARTELIA BIO

Afine de cultură BIO

Sălașu de Sus, nr. 332
tel.:0727623142
e-mail: marteliabio@gmail.com 

Plantația de afin de cultură este situată la drumul principal
între Sălașu de Jos și Salașu de Sus.

Formular pentru programare vizitare ferma de afine.

Formular pentru programare vizitare ferma de afine.

Formularul acesta ne ajută să pregătim din timp vizita dumneavoastră pentru aputea să beneficiați de cele mai bune condiții

Scrieți de câte persoane veți fi însoțit/ă

PROGRAMAREA DUMNEAVOASTRĂ NECESITĂ CONFIRMARE
Veți primi pe e-mail confirmarea solicitării dumneavoastre.

Datele dumneavoastră personale ajung exclusiv la proprietarii fermei de afine și sunt în responsabilitatea lor. 

Politica de confidențialitate a portalului de turism

Acordul de preluare a datelor personale

Ne face plăcere să avem vizitatori! Chiar vă invităm la culesul afinelor, sau poate vreți doar să gustați, să cumpărați din produsele noastre.
Oricum ați sosi, la noi sunteți bineveniți!

Perioada culesului
începe pe data de 15 Iulie până la 15 August

sunt la Mirela Daj, tel. 0763 682 743

Miere naturală

sat Râu Mic
I.I. Stanila Claudiu Cristian  tel.: 0768 858 719, e-mail: 
stanilaclaudiucristian@yahoo.com

Miere de salcam | miere poliflora | miere tei | polen | propolis | fagure miere | capacele miere | miere cu polen | miere propolis | propolis brut | zmeură | mure | produse disponibile în limita stocului existent