Propuneri de activități

Vizităm producătorii locali

Să facem o vizită la
PRODUCĂTORII LOCALI:

Produsele locale pot fi văzute și degustate nu numai la evenimente, dar și în gospodăriile oamenilor.   Mulți dintre ei sunt încântați să primească vizitatori și să le ofere din ceea ce produc pentru ei și familie.
Câteva familii au devenit cunoscute pentru produsele lor și chiar pot primi comenzi începând de la prăjituri, mâncare, celebrul ”ceaun”, fructe, miere, băuturi de casă, produse cosmetice de casă, produse de marochinărie sau cusături populare.

Murături
și conserve din
”Cămara bunicii”

Doamna Păștilă Mihaela din Mălăiești este cunoscută de multă vreme ca una dintre cele mai pricepute gospodine în prepararea conservelor de casă și o mulțime de alte preparate.

Tel. 0763 576 017

Prăjituri și
”plăcinta înfuriată”

Doamna Bălușă Dănuța din Mălăiești primește oricând solicitări pentru a coace prăjituri de toate felurile și mai ales ”plăcinta înfuriată” considerată un produs specific lăcalității Mălăiești.

Tel. 0762 959 472

Miere și
alte produse apicole

În comună sunt doi producători de miere și produse apicole:
– Cosmin BOANTĂ din Ohaba de Sub Piatră
Tel. 0745 610 450
– Claudiu Cristian STĂNILĂ din satul Râu Mic
tel. 0768 858 719
e-mail: stanilaclaudiucristian@yahoo.com

Sucuri naturale, vin și țuică (rachiu de prune)

O mare diversitate de sucuri naturale, vin și țuică de casă, o gamă largă de conserve de casă oferă cu generozitate familia Neiconi din satul Paroș.
Tel. 0766 352 981

Căpșune, clătite, ceaun

În sezon, găsiți cele mai bune căpșune la Mirela Daj, din Nucșoara, dar dacă ajungeți la Popasul Retezat al doamnei Daj, veți avea ocazia să serviți niște clătite de care să vă amintiți multă vreme.

Tel. 0763 682 743

Zmeură de cultură

O vizită la gospodăria lui Pârvan Silviu din satul Zăvoi vă oferă prilejul de a vedea și consuma delicioasele fructe de zmeură.
Tel  0721 147 864

Plantație de lavandă și culturi experimentale

Pe lângă cocheta pensiune din Râu Alb, familia Badea oferă turiștilor posibilitatea de a admira o cultură de lavandă sau diverse experimente interesante cu plantele din solarul de lângă casă.

Tel. 0751 989 138

Sucuri naturale
și cosmetice de casă

Produse artizanale cu ingrediente naturale,
oferite de COOL-CAT COOP din Nucșoara
Tel. 0747 158 743

Produse artizanale din piele

Pielarul JURA Dragoș din Nucșoara, oferă turiștilor curele, brățări din piele, brelocuri și alte mici obiecte artizanale confecționate manual.
Tel  0734 320 987

Cusături și tricotaje manuale

ȘTEFĂNIC Marinela din satul Nucșoara oferă vizitatorilor cusături artizanale, cunoscuta ie populară, șosete și alte tricotaje realizate exclusiv manual.

Tel. 0765 852 466

Suntem bucuroși să vă oferim câteva idei pentru activități în timpul sejurului în comuna noastră: